Zomermeeting 2018 in Goslar Duitsland

Het is vrijdag 22 juni 2018 als de jaarlijkse zomermeeting van de GTI Club Holland van start gaat. Om 9.00 uur komen bij de Nederlands/Duitse grens bij Oldenzaal op de parkeerplaats Raststätte Bentheimer Wald Süd 5 GTI rijders met aanhang bijeen. Na de koffie vertrekt de stoet richting Osnabrück waar halverwege nog een 6e clublid invoegt. Na helaas flink wat regen onderweg is de eerste lunchstop in het plaatsje Hameln. Hierna wordt de rit voortgezet en met een veerpontje de rivier de Wezer overgestoken. De route gaat verder door een schilderachtige streek richting de Harz. Om circa 16.00 uur komen wij aan bij het H+ hotel in Goslar. In het hotel zijn reeds 4 andere clubleden met hun partners aanwezig die een dag eerder op eigen gelegenheid waren vertrokken of er een week vakantie van hebben gemaakt. Na een gezellige ontmoeting in de bar volgt een dinerbuffet met lekkere voor-, hoofd- en nagerechten. Het hotel is prima in orde met mooie kamers met balkon en er is zelfs een zwembad met sauna aanwezig. Ook zijn er een aantal garageboxen op het parkeerterrein beschikbaar die door een aantal leden worden afgehuurd.

De volgende dag wordt na afloop van het gezamenlijk ontbijtbuffet een korte briefing gegeven waarna kan worden begonnen aan een toerrit door het prachtige middelgebergte van de Harz. Een aantal leden wijkt van de geplande route af waarbij een bezoek wordt gedaan aan de Rappbodetalsperre waar de langste loopbrug ter wereld wordt belopen. Verder wordt nog naar Wernigerode gereden waar nog dagelijks echte stoomlocomotieven vertrekken richting het hoogste punt van de Harz op ruim 1.100 meter. Deze dag eindigt weer met een gezellig samenzijn in de hotelbar met aansluitend het diner. Na afloop van het diner wordt door een aantal leden de hotelbar weer opgezocht waar de nodige sterke verhalen worden uitgewisseld.

Zondag 24 juni is helaas alweer de laatste dag van onze zomermeeting en tijd om weer richting het westen te vertrekken. Na het ontbijt rijden 9 GTI’s in colonne richting Münster waarbij er heerlijk met een flink tempo over de Autobahn wordt gecruised. In Münster wordt nog een gezamenlijke lunch met elkaar gedaan waarna ieder op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland rijdt.

 

Loading...