Aankondiging: GTI Originals & More 2019

GTI Club Holland organiseert voor de 4e keer op rij GTI Originals & More; een open event voor alle sportieve varianten en merken uit de Volkswagen Group

Leusden, 4 juli 2019 – Zet de was- en poetsmiddelen maar vast klaar: GTI Club Holland organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaar het event voor GTI-fans uit binnen- en buitenland. De organisatie verwacht dat vele honderden bezitters van de Golf GTI, de Rallye Golf, Golf III VR6, Golf IV V6 4Motion en Golf R(32) 15 september hun fris gepoetste bolide meenemen naar ‘GTI Originals & More’ bij Heron Auto in Purmerend. Het event is niet alleen bestemd voor fans van de GTI. De organisatie nodigt nadrukkelijk ook liefhebbers van andere merken uit die bij de Volkswagen Group behoren, zoals Audi, SEAT en ŠKODA.

‘GTI Originals & More’ is uitgegroeid tot een evenement waar eigenaren van de Volkswagen GTI ieder jaar opnieuw naar uit kijken. In navolging van de events ‘GTI 40 years of fun’ in 2016, ‘GTI Performance & More’ in 2017 en ‘GTI Originals & More’ in 2018 kiest de organisatie er wederom voor om zowel originele als getunede auto’s in Purmerend te ontvangen. Wat de organisatie betreft zal ook de vierde editie weer een groot kijk- en praatspektakel zijn waar de hot hatch uit Wolfsburg en al zijn derivaten in het middelpunt staat. “Maar ook de sportieve varianten van de merken die onder de paraplu van de Volkswagen Group vallen, nodigen we van harte uit,” zegt voorzitter Ruud Kuiper van de GTI Club Holland. “Dit is namelijk een mega Volkswagen Group-friendly evenement.”


VIP area
Vorig jaar kwamen er een kleine 900 auto’s naar Purmerend. Traditioneel zijn er ook nu weer stands van bedrijven uit de tuning- en stylingwereld, is er een DJ en kiest het publiek de mooiste auto van het event. Officieel Volkswagen-, Audi-, SEAT- en ŠKODA-dealer Heron Auto opent z’n showrooms die weer zijn gevuld met bijzondere GTI’s. Ook is er een zogeheten VIP area. Auto’s die voldoen aan het thema maken kans om op dit terrein te mogen staan. Zij worden via de Facebook pagina geselecteerd die medio augustus in de lucht gaat.

Oettinger
De GTI Club Holland heeft de Duitse tuner Oettinger bereid gevonden om in Purmerend aanwezig te zijn. Oettinger houdt zich al sinds 1951 bezig met het tunen van Volkswagens, als eerste bedrijf ter wereld. Het goede imago dat Oettinger heeft is voor een groot deel te danken aan het werk wat ze voor de eerste generatie van de Golf GTI hebben gedaan. Oettinger was met de Golf GTI 16S de eerste die een zestienklepper viercilinder bouwde voor de Golf I GTI. De tuner uit Friedrichsdorf neemt een opgevoerde Golf GTI TCR Street mee naar het treffen. Oettinger claimt tot wel 500 pk en 550 Nm uit de 2.0-liter turbomotor te kunnen destilleren.

De terreinen en directe omgeving van de vestiging van Heron Auto aan de Binnenzeestraat 5-7 in Purmerend staan tussen 11.00 en 16.00 uur open voor alle VAG-rijders en -liefhebbers. De entree bedraagt vijf euro per persoon; parkeren is gratis.

Meer info over “GTI Originals & More” is terug te vinden op: www.facebook.com/gticlubholland of op de website www.gticlub-holland.nl.

GTI Club Holland
Ruud Kuiper
Voorzitter GTI Club Holland
Email: voorzitter@gticlub-holland.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...